Undo is hét expertisecentrum voor tattoo verwijderen. Neem direct contact op:+31(0)85 004 3391

Permanente make-up verwijderen? Dat kan!

Bij Undo zijn we gespecialiseerd in het veilig en snel PMU verwijderen, oftewel uw permanente make up verwijderen met behulp van de meest geavanceerde lasertechnologie.

✓ Bewezen resultaten bij PMU verwijderen
✓ Ervaren HBO-gediplomeerde huidtherapeuten
✓ PicoWay Laser
✓ Veilig, snel en effectief permanente make up verwijderen
✓ Geschikt voor alle huidtypen
✓ Geen haarverlies

Maak een afspraak
PMU verwijderen
Highlighted Review
PMU verwijderen Romy Boomsma

Echt heel erg blij met dit traject bij jullie!

Romy Boomsma
PMU verwijderen

Permanente make up verwijderen met de beste laser

Bij Undo zijn we dé experts in laser behandelingen, waaronder ook het verwijderen van permanente make up. Wenkbrauwen, lipliner, sproetjes of een moedervlek laten verwijderen: wij bieden de beste oplossing. Onze PicoWay laser, met zijn ultrakorte pulsduur, biedt een akoestische behandeling waarbij geen warmteontwikkeling plaatsvindt. Dit maakt het verwijderen van permanente make-up met de PicoWay niet alleen superveilig maar ook bijzonder comfortabel. Waarom is de PicoWay de beste laser?

Zorgvuldig en efficiënt PMU verwijderen

In Nederland staat de PicoWay bekend om de kortste pulsduur onder alle picolasers, wat hem tot de meest effectieve en veilige optie maakt voor het verwijderen van permanente make-up. Bij Undo hebben we alle expertise in huis om jouw PMU met de grootste zorg te verwijderen, waarbij we speciale aandacht besteden aan het behoud van wenkbrauwhaar. Goed om te weten: wij verwijderen géén eyeliner.

Tip: Sleep de foto van links naar rechts om het resultaat te zien!
PMU verwijderen after
PMU verwijderen before
PMU verwijderen Amsterdam after
PMU verwijderen Amsterdam

Maak gebruik van onze expertise!

Denk je dat wenkbrauwen gezet met permanente make-up vanzelf vervagen? Helaas niet! De inkt van PMU verdwijnt niet helemaal uit zichzelf. Maar maak je geen zorgen, bij Undo zijn wij experts in PMU verwijderen. Als je je oude of ongewenst gezette permanente make-up wilt laten verdwijnen, staan wij voor je klaar met onze effectieve laserbehandelingen.

Onze gespecialiseerde aanpak garandeert een veilige en zorgvuldige verwijdering van je PMU, zodat jij weer vol vertrouwen je natuurlijke schoonheid kunt tonen. Laat ons je helpen om afscheid te nemen van ongewenste permanente make-up om jouw vlekkeloze huid weer te omarmen!

✓ Gediplomeerde huidtherapeuten
✓ Gecertificeerde laserspecialisten
 KP-geregistreerd
✓ Lid van de NVH
✓ Gratis intake met uitgebreide informatie
✓ Geen haarverlies
✓ Gemiddeld 2-6 behandelingen

 

Gratis intake gesprek voor PMU verwijderen

Is het voor jou tijd om afscheid te nemen van je permanente make-up? Dan is het tijd voor een nieuwe start bij Undo! Boek een gratis intakegesprek voor PMU verwijderen en ontdek de mogelijkheden. Dit vrijblijvende gesprek geeft je helder inzicht in het aantal benodigde behandelingen, onze verwachtingen van het eindresultaat, en essentiële voor- en nazorginstructies. Laat ons je begeleiden op je reis naar een natuurlijke, stralende uitstraling!

Hoe werkt permanente make up verwijderen met een laser in zijn werk?

Tijdens het aanbrengen van PMU worden kleurpigmenten, ofwel inkt, in je huid gebracht. Deze inktdeeltjes zijn te groot voor natuurlijke afvoer en blijven ingekapseld in de huid, soms zelfs permanent. Maar geen zorgen, onze geavanceerde laserbehandelingen pellen de lagen van je PMU af, door de inktdeeltjes te verpulveren tot minuscule deeltjes die je lichaam wel kan afvoeren.

In de weken na een laserbehandeling doet je lichaam de rest, waardoor je PMU geleidelijk en veilig verdwijnt. Kies voor de expertise van Undo en maak je klaar voor een frisse, nieuwe look zonder de oude PMU!

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig?

Hoewel het gemiddeld aantal benodigde behandelingen varieert tussen 2 tot 5, hangt het werkelijke aantal sterk af van individuele factoren zoals inktkleur, penetratiediepte, huidtype, en de reactie van het afweersysteem. Onze deskundige benadering zorgt ervoor dat elke behandeling is afgestemd op jouw huid en type PMU, waardoor je de beste resultaten krijgt, voor een PMU-vrije huid.

Zo is de kleur van de gebruikte inkt van groot belang bij het verwijderen van PMU. Inkt met donkere ondertonen, zoals zwart en grijs, kan over het algemeen makkelijker worden verwijderd dan tinten met een rode ondertoon, zoals bruin. Rode pigmenten kunnen tijdens de behandeling oxideren, waardoor de PMU tijdelijk donkerder kan worden. Natuurlijk, zoals bij elke verdere behandeling, zullen deze kleuren geleidelijk vervagen. Dit proces vereist expertise, en dat hebben we bij Undo in overvloed!

Kwaliteit en veiligheid bij PMU verwijderen

Ben je klaar om afscheid te nemen van je permanente make-up? Bij Undo zijn we gespecialiseerd in laserbehandelingen en bieden wij een behandeling op maat gemaakt voor iedere cliënt. Ook willen we graag waarschuwen voor het gebruik van goedkope of ongeschikte lasers die beloven om PMU te verwijderen. Deze kunnen vaak leiden tot ongewenste resultaten, waaronder littekens.

Onze kliniek gebruikt alleen bewezen, veilige methodes en de meest geavanceerde laserapparatuur om ervoor te zorgen dat je behandeling niet alleen effectief, maar ook veilig is. We hebben veel klanten geholpen die eerdere, mislukte pogingen tot PMU-verwijdering hebben ondernomen met methodes zoals zuurbehandelingen, die vaak littekenvorming veroorzaken.

Antwoord op al jouw vragen!

Een bezoek aan Undo Clinic begint met een gratis intakegesprek waar we al je vragen beantwoorden, een behandelplan opstellen en onze verwachtingen voor het eindresultaat met je delen. We tonen je ook onze eerdere successen, zodat je zelf het bewijs van onze expertise kunt zien. Kies voor Undo voor een veilige, zorgvuldige en professionele aanpak van PMU verwijderen. Met ons aan je zijde zet je de eerste stap naar een stralende, PMU-vrije toekomst.

Boek snel een gratis intake en laat je goed informeren over het PMU verwijderen, vraag ook naar onze bewezen resultaten om zelf het bewijs te kunnen zien!

pmuverwijderen

Wat kost PMU verwijderen?

De kosten voor PMU verwijderen worden berekend op basis van de kosten per behandeling en het totaal aantal behandelingen. Wij zijn transparant over onze prijzen van PMU verwijderen. In onze tarieven zie je de standaard behandelingen met de prijs staan. Denk hierbij aan PMU wenkbrauwen verwijderen of het verwijderen van lipliner, moedervlekken en sproetjes. Op dit moment is PMU eyeliner verwijderen nog niet mogelijk. Voor al het andere dan de bovengenoemde behandelingen voor permanente make up verwijderen maken we een prijs op afspraak. Voor iedere behandeling ontvang je na de intake een indicatie van het aantal behandelingen en de totaalprijs van PMU verwijderen.

Kosten PMU verwijderen
Over onze Laser voor pmu verwijderen

PicoWay, snelste methode voor permanente make-up verwijderen

De PicoWay laser is dè methode voor permanente make up verwijderen, zowel qua veiligheid als qua snelheid. De superieuriteit van de PicoWay laser heeft zich in de afgelopen jaren wetenschappelijk bewezen. Tot heden is de PicoWay de laser met de kortste pulsduur van alle picolasers ter wereld, met 300 – 450 picosecondes. Hierdoor is het de meest effectieve en veilige laser voor PMU verwijderen en ook tattoo verwijderen, op alle huidtypes. De PicoWay heeft daarom dè award gewonnen voor beste laser, tijdens de Aesthetics Industry Awards in Londen.

Snel en veilig permanente make up verwijderen

Een laserbehandeling is de meest gebruikte en effectieve methode voor het verwijderen van permanente make-up. De PicoWay verwijderd permanente make-up, dankzij de nieuwste picoseconde techniek, middels een akoestische behandeling. Dit betekent dat er geen warmte ontwikkeling plaatsvindt in de huid waardoor pigmentverschuivingen, littekenweefsel of permanent haarverlies bij permanente make-up verwijderen met de PicoWay niet voorkomt.

De mogelijkheden van permanente make up verwijderen

De PicoWay laser werkt op basis van drie verschillende golflengtes, allen werkzaam op basis van de picoseconde techniek. Alle kleuren inkt kunnen hierdoor behandeld worden. De PicoWay is de enige picolaser in Nederland waarbij alle golflengtes werkzaam zijn op basis van deze picoseconde techniek, andere picolasers werken vaak maar gedeeltelijk op basis van deze nieuwe techniek (en vaak gedeeltelijk op basis van de oude techniek). De PicoWay heeft daarnaast van alle picolaser de kortste pulsduur en is hierdoor het effectiefst.

Nabehandeling

De PicoWay beschikt over vier verschillende handstukken, waaronder ook de PicoWay Resolve. Dit zijn holografisch gefractioneerde handstukken (532nm & 1064nm) waarmee de huidstructuur verbeterd wordt. Deze handstukken kunnen worden ingezet als nabehandeling bij tatoeage of permanente make up verwijderen, met name wanneer er door het te diep zetten (tatoeëren) van de permanente make-up littekenweefsel is ontstaan.

Voor lezen over de PicoWay? Ga naar: PicoWay laser

 

reviews

Wat mensen over ons zeggen

Ik ben heel blij dat ik bij Undo Amsterdam terecht ben gekomen om mijn tattoo te laten laseren.

Alles wordt altijd goed uitgelegd door de huidtherapeuten.  Het zijn allemaal ontzettend lieve mensen en daarnaast ook nog eens ontzettend professioneel. Echt een aanrader.

Gaby Blaaser
3 jaar ago via facebook

Ben zeer tevreden. Goede uitleg en geruststelling (vond ’t wel spannend) en behandeling. Mijn behandelaar is top!

Carla
3 maanden ago via salonized

De dame bij Undo is super aardig en zeer professioneel. Mijn tattoo is na vier keer bewerken al bijna weg. Zeer tevreden!

Kim
3 maanden ago via salonized

Mijn behandelingen verlopen zeer goed er wordt op de locatie in Utrecht hygiënisch en professioneel gewerkt helemaal top!

Davey
3 maanden ago via salonized

Very informative and always put your safety first! Also my results are incredible!!

Natascha
3 maanden ago via salonized

Weer super vriendelijk geholpen, ik ben ontzettend blij met jullie. Ga zo door!!!

Diana
3 maanden ago via salonized

Alles wordt heel netjes en duidelijk uitgelegd. Reëel over wat je kan verwachten. Ik kom zeker terug!

Gina
3 maanden ago via salonized

Informatief gesprek, absoluut niet op een dwingende manier zodat je de behandeling daadwerkelijk afneemt. Dat heb ik overigens wel gedaan, maar ik had mij al goed ingelezen. Echt een aanrader.

Dominique
4 maanden ago via salonized

Ik ben zeer tevreden over Undo. Hiervoor was ik klant in Amsterdam vanuit Groningen en ben blij dat ik nu ook in Zwolle terecht kan. Ze zijn zeer hygiënisch, werken netjes en zorgvuldig en daarbij nemen ze de tijd voor je. Ik zit nog midden in het laser proces maar ik kan deze kliniek iedereen aanraden!

CEF
4 maanden ago via google

Super blij met het resultaat! Na zes behandelingen is er niets meer te zien van mijn oude tatoeage.

Jovany
5 maanden ago via google
PMU weglaseren
permanente make up verwijderen

10 redenen waarom undo voor jou dè optie is voor permanente make up verwijderen

✓ Snel, veilig en effectief permanente make up verwijderen
✓ Picolaser met de kortste pulsduur van Nederland
✓ Geschikt voor alle huidtypen
✓ Geen haarverlies
✓ Wenkbrauwen hoeven niet geschoren te worden
✓ Minimale herstelperiode
✓ FDA-approved
✓ Holografisch fractioneerde nabehandeling
✓ Wetenschappelijk bewezen resultaten
✓ Hoge klanttevredenheid (zie reviews)

Lees meer over onze aanpak

Ja! Ik wil mijn permanente make-up verwijderen! Wat kost dit en wat is jullie werkwijze?

Bereken gelijk je kosten Bekijk hier onze aanpak
PMU verwijderen Rotterdam

PMU verwijderen Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Zwolle

Undo heeft meerdere vestigingen op verschillende locaties. De meeste mensen maken de afspraak bij de vestiging het dichts bij hen in de buurt. Je kan echter ook kiezen voor een vestiging op een locatie waar je regelmatig komt. Omdat je voor PMU verwijderen meerdere behandelingen nodig hebt, zul je dus ook vaker langs moeten komen. Je hebt gemiddeld 2-5 behandelingen nodig, en tussen elke behandeling zit 6-8 weken en daarom is het goed dat je naar een kliniek gaat waarbij je regelmatig in de buurt komt. Het voordeel is echter ook wanneer je verhuist, je jouw behandeling in een andere stad voort kan zetten.

PMU verwijderen: faux freckles

Doordat veel mensen de afgelopen jaren voor permanente make up hebben gekozen, zien wij nu een verhoogde interesse in PMU verwijderen. Logisch, want na verloop van jaren kan het minder mooi worden. Ook veranderen de trends, zo waren in 2019 sproetjes erg in de mode. Hierdoor steeg de vraag naar sproetjes tatoeëren, maar nu zijn er ook veel mensen die de sproeten er toch wel weer er vanaf willen hebben. Dit betekent niet dat je geen faux freckles, zoals ze genoemd worden, meer kan zetten. Wil je op enig moment toch weer van je sproeten af, dan weet je dat dit gewoon kan.

PMU wenkbrauwen verwijderen

Het kan zijn dat je na verloop van een aantal jaar PMU wenkbrauwen wilt laten verwijderen omdat ze niet meer mooi zijn. Het kan ook zijn dat je zoekt naar permanente make up verwijderen omdat je niet tevreden bent met het resultaat. PMU wenkbrauwen worden namelijk lichter dan hoe ze worden gezet. Hoeveel lichter worden PMU wenkbrauwen? Dit kan tussen de 30-35% zijn. Het is daarbij ook helemaal afhankelijk van hoe ze gezet zijn. Wanneer je niet tevreden bent en je zoekt naar powder brows verwijderen of microblading wenkbrauwen verwijderen, kom dan bij Undo langs. Wij zorgen voor een snelle en veilige oplossing.

Lip liner laser removal

Kunnen jullie ook permanente lip liner verwijderen? Ook bij lipliner kan het er na verloop van jaren minder mooi uit gaan zien omdat het vervaagt of het kan voorkomen dat je direct al spijt hebt. Geen zorgen, wij kunnen met onze laser lip liner verwijderen. Het maakt daarbij niet uit welke kleur de inkt is. Wel kijken we bij de gratis intake naar jouw huidtype en hoe de permanente make-up gezet is. Deze voorbehandeling is helemaal gratis en vrijblijvend. Het is voor ons noodzakelijk om de veiligheid van de behandelingen te beoordelen. Voor jou is het een fijn gesprek waarna je weet wat er mogelijk is en wat de kosten zullen zijn.

Veelgestelde vragen

Wat iedereen wilt weten over deze behandeling

Permanente make-up verwijderen? Wanneer je overweegt om je permanente make-up, zoals je wenkbrauwen, lipliner, sproetjes of moedervlek te laten verwijderen loop je vast met veel vragen rond. Wij hebben de meest gestelde vragen hiernaast voor je op een rijtje gezet. Overige vragen beantwoorden wij graag tijdens een gratis intake gesprek.

 

Boek een gratis intake

Bij het zetten van een permanente make-up wordt kleurstof (pigment) in de huid gebracht. Ons lichaam schrikt van deze onbekende stof, maar is vanwege de grote van de inktdeeltjes niet in staat deze af te voeren. De huid moet daarom op een andere manier er voor zorgen dat zij niet beschadigd wordt door de onbekende stof. De huid doet dit door de inktdeeltjes in te kapselen. Op deze manier ontstaan er letterlijk bolletjes inkt die de huid geen schade aanrichten, zichtbaar zijn van buiten en altijd zullen blijven zitten.

De meest gebruikte en veiligste methode om een permanente make-up te verwijderen is door middel van een laserbehandeling. De laserstralen worden door de kleurpigmenten van de permanente make-up, geabsorbeerd, hierdoor breken de grote inktdeeltjes op in kleinere inktdeeltjes. Deze inktdeeltjes zijn zo klein, dat ze door het lichaam kunnen worden afgevoerd. Hoe lang het lichaam erover doet om de inktdeeltjes van een behandeling af te voeren kan verschillen per persoon. Gemiddeld neemt dit proces 8 weken in beslag. Het resultaat van een behandeling kan dus ook echt pas minimaal na acht weken worden beoordeeld.

Gemiddeld hebben wij  2-5 behandelingen nodig om permanente make-up te verwijderen. Hoeveel behandelingen er exact nodig zijn om voor permanente make-up verwijderen is helaas niet voorafgaand aan het proces te voorspellen. De snelheid waarmee permanente make-up kan worden verwijderd hangt af van veel verschillende factoren. Voorbeelden van factoren die invloed hebben op het proces hebben zijn:

Kleur van de permanente make-up
De kleur die is gebruikt speelt een belangrijke rol bij permanente make-up verwijderen. Permanente make-up pigmenten met een donkere ondertoon (zoals zwart en grijs) zijn over het algemeen gemakkelijker te verwijderen dan permanente make-up pigmenten met een rode ondertoon (bruin). Rode pigmenten kunnen tijdens een behandeling eerst gaan oxideren, waardoor de permanente make-up donkerder zal kleuren. Deze donkere kleur zal dan met de volgende behandelingen vervaagd worden.

Diepte van de
permanente make-up pigmenten
Hoe dieper de permanente make-up is gezet, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Betreft het ondiepe permanente make-up, dan zal deze weer gemakkelijker te verwijderen zijn.

Hoeveelheid inkt
De hoeveelheid inkt is zeer bepalend voor het aantal behandelingen. Hoe meer inkt er tijdens het zetten van de permanente make-up is gebruikt, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn om de permanente make-up te verwijderen.

Kwaliteit van de inkt

Er zijn veel verschillende inktsoorten op de markt. Elke inktsoort heeft zijn eigen samenstelling en reageert anders op de laserbehandeling.

Het individuele lymfesysteem

De inktdeeltjes die tijdens een laserbehandeling worden verpulvert, dienen in de weken na de behandeling te worden afgevoerd door het lymfesysteem. Bij de één werkt dit proces sneller dan bij de ander.

Huidtype 
Hoe lichter de huid, hoe makkelijker het is om permanente make-up te verwijderen. Des te meer pigment de huid bevat, des te meer behandelingen er nodig zullen, zijn om permanente make-up mooi en zonder littekens te kunnen verwijderen. Dit heeft te maken met de minimale aanwezigheid van pigment bij een blanke huid, terwijl dit bij een donkere huid juist sterk aanwezig is.

Naast de bovengenoemde factoren, zijn er nog een aantal factoren die invloed hebben op de snelheid waarmee een tatoeage verwijderd kan worden. Dit zijn namelijk: de aanwezigheid van littekenweefsel, locatie van de permanente make-up, leeftijd van de permanente make-up en de overige gezondheid.

Gemiddeld hebben wij  2-5 behandelingen nodig om permanente make-up te verwijderen. Wij willen sterk benadrukken dat dit getal slechts een gemiddelde betreft

PMU zal na verloop van jaren vervagen. Er wordt wel eens gesproken over 1-3 jaar. Wat wel zo is, en wat niet altijd genoemd wordt, is dat PMU bij het vervagen ook minder mooi kan worden. De vorm wordt onduidelijk of de kleur kan gaan veranderen. Zeker met oude PMU is dit het geval. De inkt kan dan blauw of rood kleuren bij het vervagen. Dit zijn dé redenen waarom mensen na een aantal jaar toch zoeken naar een oplossing voor permanente make up verwijderen. Wat jouw situatie ook is, kom gerust langs voor een gratis intake.

Met de PicoWay zijn wij in staat het merendeel van de permanente make-up volledig te verwijderen. Veelal krijgen wij in onze kliniek permanente make-up gevallen, zoals wenkbrauwen, die met andere lasers geen resultaat meer konden boeken, maar waarbij wij wèl nog in staat zijn de laatste waas ook volledig weg te laseren. Dit komt o.a. door de combinatie van een ultra korte pulsduur en de diepe penetratie van de laser.

Met de oudere lasers (zoals de Q-switch ND-YAG, Alexandrite, Ruby, Medlite en Harmony laser) was littekenvorming een veel voorkomend bijeffect. Dit komt vooral doordat deze lasers dusdanig veel hitte in de huid produceren waardoor de huid dermate beschadigd kan raken en littekenweefsel ontstaat. Deze oudere laserbehandelingen kun je daarom ook classificeren als een thermische behandeling.

De PicoWay laser werkt op basis van een picoseconde (in tegenstelling tot een nanoseconde van de oudere lasers). Doordat de inktdeeltjes nu in zo een kort tijdbestek worden verpulvert, 100 keer sneller t.o.v de oudere lasers (één triljoenste van een seconde), krijgt de huid geen kans meer om op te warmen. De behandeling van de PicoWay kun je daarom ook classificeren als een akoestische behandeling. Er ontstaat nu zo veel minder hitte in de huid, waardoor de huid niet meer beschadigd raakt. Hierdoor komt littekenweefsel en/of pigmentverschuivingen niet meer voor en kunnen wij met de PicoWay veilig alle huidtypes behandelen, zelfs de meest donkere huid.

Houdt er rekening mee dat littekenweefsel soms al tijdens het zetten van een permanente make-up kan zijn ontstaan. Dit kun je meestal wel zien of voelen. Je voelt dan een verdikking of je ziet wittere delen in je permanente make-up zitten. Of er littekenweefsel in je permanente make-up aanwezig is zullen wij tijdens de intake beoordelen. Mocht er littekenweefsel in je permanente make-up zitten, dan kunnen wij aanvullend permanente make-up behandelen met de PicoWay Resolve. Tijdens deze nabehandeling worden er d.m.v een gefractioneerde laser kleine gaatjes in de huid gemaakt die de huidstructuur doet verbeteren.

Tijdens een behandeling worden grote inktdeeltjes die niet door het lichaam afgevoerd kunnen worden verpulverd in kleine inktdeeltjes. Het lichaam is na een laserbehandeling dan in staat om de verpulverde kleine inktdeeltjes af te voeren. Dit betekent dat wanneer je net een behandeling hebt gehad, er in de huid nog dezelfde hoeveelheid inkt aanwezig is. De inkt is echter nu wel zo klein gemaakt dat het lichaam zelf in staat is om deze af te voeren in de weken na de behandeling.

Het afvoeren gebeurd door middel van het lymfevatenstelsel. Het lymfevatenstelsel werkt relatief langzaam en dat zorgt ervoor dat er gemiddeld 6-8 weken tussen een behandeling in gehouden moet worden. Deze behandelinterval kan echter per persoon variëren vanwege het individuele lymfesysteem.

De PicoWay is de eerste laser die veilig op elk huidtype kan worden toegepast. Je hoeft met de combinatie van onze laser en de expertise van onze laserspecialisten en huidtherapeuten niet bang te zijn voor permanente pigmentverschuivingen of littekens.

Permanente make-up verwijderen bij een donkere huid zal echter wel meer behandelingen vereisen dan op een blanke huid. Dit is te verklaren doordat de donkere huid meer natuurlijke pigmenten bevat en er lager behandeld zal moeten worden.

Nee, onze huidtherapeuten en laserspecialisten kunnen je permanente make-up wenkbrauwen verwijderen zonder dat de haartjes verwijderd dienen te worden. De PicoWay laser is de eerste laser die door de FDA in Amerika is goedgekeurd voor het verwijderen van permanente make-up. Oudere lasers (Q-Switched Nd-YAG, Robijn, Alexandrite) zorgde vaak voor permanent haarverlies vanwege de thermische reactie in de huid. De PicoWay werkt op basis van een akoestische reactie, er vind dus bijna geen warmte ontwikkeling meer in de huid plaats waardoor permanent haarverlies ook niet meer voorkomt.

Oudere lasers zorgen regelmatig voor permanent haarverlies vanwege de thermische reactie in de huid. De PicoWay werkt op basis van een akoestische reactie, er vind dus bijna geen warmte ontwikkeling meer in de huid plaats. Hierdoor heeft de FDA de PicoWay geschikt bevonden voor het veilig verwijderen van permanente make-up, zonder het bij-effect van permanent haarvlies.

Dat is geen enkel probleem. Wij zien in onze kliniek zelfs veel permanente make-up gevallen waarbij elders geen resultaat meer kon worden geboekt. Wij zijn dan bijna altijd in staat om ook de laatste waas volledig weg te krijgen.

Bent je voorheen met IPL behandeld?

Een IPL-laser is niet geschikt voor het verwijderen van tattoo’s of permanente make-up. Helaas wordt dit in Nederland wel veel aangeboden, meestal via acties of groupon. Vanwege de goedkope prijs zal een IPL behandeling wellicht aantrekkelijk klinken. In dit geval is goedkoop echter duurkoop. Naast het feit dat er met een IPL-laser meer dan 20 behandeling nodig zullen zijn om een tatoeage of permanente make-up te verwijderen, kan een IPL-laser een getatoeëerde huid ernstige schade aanrichten. Indien je reeds al behandeld bent met een IPL-laser adviseren wij om hier direct mee te stoppen.

Wij adviseren een minimale herstelperiode van 3 maanden na de laatste behandeling.

De huid is veel gevoeliger voor de zon na een behandeling en moet daarom ook extra goed worden verzorgd. Bescherming tegen de zon is een belangrijk onderdeel van de nazorg om pigmentatie van het gebied te voorkomen. Ook is het van belang om gedurende het behandelproces zo “wit” mogelijk te zijn, tijdens deze periode is het van belang om een goede zonbescherming te gebruiken.

De dag van de behandeling
Wij adviseren om op de dag van behandeling geen make-up te dragen. Indien je dit toch graag zou willen, dan adviseren wij Lycogel. Dit product heeft naast een dekkende werking ook een herstellende werking.

De dag na de behandeling
Vanwege de ultrakorte picoseconde techniek van de PicoWay is er sprake van een minimale downtime na de behandeling. In de meeste gevallen is de huid de volgende dag alweer herstelt en kun je gewoon weer make-up dragen. De inktdeeltjes die tijdens de behandeling kleiner zijn gemaakt zullen echter nog wel in de 6-8 weken na de behandeling worden afgevoerd. Dit betekent ook dat het eindresultaat van de behandeling pas na 6-8 weken zichtbaar is.

Waar is Lycogel te koop?
Lycogel is te koop bij de betere schoonheidssalons of online.

Voor de eerste behandeling voor het verwijderen van permanente make-up reserveren wij 45 minuten, dit is het intakegesprek. Tijdens het intakegesprek informeren wij u over alle relevante informatie m.b.t. de voor- en nazorg, maken wij een schatting voor het aantal behandelingen en stellen wij een gewenst behandelplan met u op.

Voor alle opvolgende behandelingen reserveren bij 30 minuten voor het verwijderen van permanente make-up. Elke behandeling zullen wij het resultaat met u beoordelen. De behandeling met de laser zelf duurt slechts maar enkele minuten.

Wij verwijderen geen eye-liner.

Wanneer je zoekt op PMU verwijderen kom je vloeistof en laser tegen. De vloeistof wordt met dunne naalden in de huid gespoten. Je hebt misschien ook gelezen over mensen die voor permanente make-up verwijderen zoutoplossing gebruiken. Het zout trekt als het ware het pigment uit de huid. Hoewel er vaak gesproken wordt van natuurlijke stoffen betekent dit niet dat de natuurlijke stoffen voor die plek in de huid geschikt zijn. Voor je dus overgaat tot PMU removal vloeistof kopen of een kliniek voor PMU verwijderen vloeistof zoekt, raden we het aan om eerst bij ons binnen te stappen voor vrijblijvend advies.

Ik wil graag van mijn 
permanente make-up af, maar wat kost dit en welk traject moet ik doorlopen?

Bereken gelijk je kosten Bekijk hier onze aanpak
Permanente-make-up-weglaseren-Amsterdam
Dit zijn wij

Maak kennis met ons team

PMU verwijderen kan als een grote stap voelen. Wij hopen met deze introductie en met de antwoorden op de veelgestelde vragen de twijfels weggenomen te hebben. Om je een vertrouwd gevoel te geven, presenteren wij graag onze laser- en huidspecialisten. Klik op de foto om meer te weten te komen over de therapeut of specialist en om te zien in welke kliniek je door degene behandeld kan worden. Je kunt uiteraard ook gewoon de gratis en vrijblijvende intake inplannen. Mocht je na het gesprek toch wat langer erover na willen denken, voel je dan niet bezwaard.

Zet de stap voor permanente make up verwijderen

Wanneer je al wat langer op zoek bent naar een oplossing voor permanente make up verwijderen, dan heb je met het bezoek aan onze website de beste oplossing gevonden. Wij zijn een ervaren laserkliniek voor PMU verwijderen met NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) en KP (Kwaliteitsregister Paramedici) geregistreerde therapeuten. Kortom, je bent in goede handen en je hoeft je geen zorgen te maken. Naast PMU en tatoeages verwijderen zijn wij ook gespecialiseerd in laser ontharen, melasma of PHP verwijderen. De eerste stap die je nu kan zetten is de intake inplannen met een medewerker bij een kliniek naar jouw keuze. Nogmaals, dit is helemaal vrijblijvend. Wat je vervolgens met de opgedane kennis doet, is helemaal aan jou.