Undo is hét expertisecentrum voor tattoo verwijderen. Neem direct contact op:+31(0)85 004 3391

De PicoGlow Laser Treatment

De PicoGlow Laser Treatment is een laserbehandeling in het gelaat die zorgt voor een verstevigende, egale en stralende huid.

✓ Een stralende, verstevigende en egale huid
✓ Opgeleide huidtherapeuten en laserspecialisten
✓ Geschikt voor alle huidtypes
✓ Minimale downtime

Highlighted Review
City guide

After a PicoGlow treatment my skin really shines, very happy with this treatment!

Esther Weijkamp @amsterdamcityquide

PicoGlow, de behandeling voor een stralende huid!

De PicoGlow Treatment is de nummer 1 laserbehandeling voor een stralende, verstevigende, egale en frisse huid.

Door de geavanceerde technologie van de PicoWay Resolve kent deze behandeling een minimale herstelperiode. Hierdoor is de PicoGlow Treatment een veilige, effectieve en snelle methode voor huidverbetering.

De PicoGlow Treatment is geschikt voor alle huidtypes, dit betekent dat ook de donkere huidtypes (huidtype 4 t/m 6), veilig behandeld kunnen worden.

De PicoGlow Treatment zorgt tijdens dezelfde behandeling voor huidverbetering op meerdere vlakken zoals:

✓ Fijne lijntjes
✓ Rimpels
✓ Pigmentvlekken
✓ Acne-littekens
✓ Doffe huid
✓ Grove poriën
✓ Schade door zon

maak nu een afspraak

Waarom PicoGlow?

Ten opzichte van andere lasers heeft de PicoWay Resolve, de laser die gebruikt wordt voor de PicoGlow Treatment, een veel hogere snelheid waarmee de lichtbundels in de huid worden gebracht. Dit houdt in, dat bijwerkingen zoals extreme warmte, zwelling en pijn geen onderdeel uitmaken van de behandeling en na-effecten. Deze na-effecten zijn niet alleen vervelend maar kunnen er tevens voor zorgen dat de behandeling minder effectief is, omdat pigmentvlekjes hierdoor zelfs kunnen verergeren. Door het vermijden van de warmte tijdens de behandeling, is de PicoGlow Treatment een veel veiligere methode dan ander lasers.

Tijdens uw eerste afspraak zal er door de huidtherapeut een intake worden afgenomen. Tijdens dit gesprek vertellen wij u alles wat u dient te weten over deze behandeling, worden uw wensen besproken en kan daarop een op maat gemaakt behandelplan worden opgesteld. Uiteraard heeft u tijdens dit gesprek de gelegenheid om vragen te stellen. Een intakegesprek is geheel vrijblijvend.

✓ Gratis intake
✓ Minimale downtime
✓ Wetenschappelijk bewezen resultaten
✓ HBO-gediplomeerde huidtherapeuten
✓ Lid van de NVH
✓ KP-geregistreerd

Indicatie
De PicoGlow is een fantastische behandeling om de huid weer stralend te maken. Na 1 behandeling zien onze cliënten al een toename van de “glow” van hun huid en dat de huid al steviger aanvoelt. Het totale effect van de behandeling is meestal na 6 weken zichtbaar. Het aantal behandelingen wat nodig is om eenieder tevreden te stellen kan variëren door verschillende factoren. De ene huid is namelijk wat doffer, verslapter of ouder dan de ander.

Werking
Wat is precies de werking van deze behandeling, waardoor alle tekenen van huidveroudering tijdens de PicoGlow Treatment worden aangepakt? Dat berust op de picoseconde technologie van de PicoWay laser. De laser produceert geconcentreerde kleine lichtbundels, die worden opgenomen in de huid. Hier geven zij een prikkel aan de diepere huidlagen, waardoor huidprocessen weer een boost krijgen. Alle huidfuncties worden als het ware wakker geschud en presteren door deze input weer beter. Een aspect hiervan is dat de collageenproductie een gigantische boost krijgt. Het collageennetwerk wordt groter en strakker, wat meer stevigheid en elasticiteit aan de huid geeft. Dit resulteert in een daadwerkelijk strakkere huid. Daarnaast heeft collageen nog een bijzondere werking op de huid. Tijdens de PicoGlow Treatment worden ook eventuele kleine littekentjes verminderd. Bijvoorbeeld kleine wondjes, restplekjes van acne of zelfs ‘icepick’ acnelittekens kunnen hier meer verminderd worden. Dit gebeurt doordat tijdens de PicoGlow Treatment het collageen ‘level’ wordt hersteld in deze kleine verwondingen en littekens.

Pigmentvlekjes zijn een veelvoorkomend fenomeen, wat door velen als cosmetisch storend wordt ervaren. Ze onderbreken een egale teint en kunnen met de jaren flink toenemen in aantal en intensiteit. De PicoGlow Treatment pakt ook dit aspect van huidveroudering aan. De lichtbundels worden namelijk geabsorbeerd door het overtollige pigment dat zich in de huid bevindt. Hierdoor breken de pigmentdeeltjes open, zodat ze in het herstelproces door de huid kunnen worden afgevoerd. De pigmentvlekjes zullen in 4 tot 6 weken na de behandeling steeds lichter worden.

Downtime
Na een PicoGlow Treatment komt het vaak voor dat de huid tot een uur na de behandeling ietwat warm aan kan voelen. Tevens zijn roodheid en een lichte zwelling veelvoorkomende huidreacties en er kunnen enkele rode puntjes (petechiën) waarneembaar zijn. Deze huidreacties zijn gemiddeld na een dag al flink afgenomen en na twee dagen zijn de meeste gevallen volledig weg. Een dag na de behandeling is het mogelijk om weer make-up op de huid aan te brengen.

Yes, ik wil een PicoGlow treatment!

Maak nu een afspraak
Locatie Utrecht intake
Veelgestelde vragen

Wat iedereen wil weten over de PicoGlow Treatment.

Tijdens de PicoGlow behandeling wordt er licht in de huid gebracht. Dit is voelbaar in de vorm van een klein tikje/het gevoel van een klein elastiekje wat tegen de huid slaat. Het gezicht wordt in delen behandeld en afhankelijk van de indicatie en behandelgebied duurt de behandeling tussen de 45-60 minuten.

Na 1 behandeling zal uw huid een mooie, verfijnde glow ontwikkelen. Het is dus een perfecte behandeling om uw huid weer te laten stralen. Indien de huid dof, ietwat verslapt is en lichte pigmentvlekjes heeft, volstaat 1 behandeling vaak. Indien u last heeft wat donkere pigmentatie, vergrote poriën en eventueel wat littekentjes zijn er meerdere behandelingen nodig. Hoeveel dit er precies zullen zijn zal tijdens de intake besproken worden. Daarnaast kan de behandeling met regelmaat herhaald worden.

Nadat de huidreactie van de behandeling na 1 of 2 dagen is afgenomen, wordt langzaam het effect van de behandeling in werking gezet. Omdat de dermis (de diepere huidlaag) gaat regenereren, duurt het gemiddeld 4 weken voordat de eerste verschillen merkbaar zijn. In de periode van 4 tot 6 weken na de behandeling zal het resultaat zich vormen. Het eindresultaat is na 6 weken meetbaar. Indien u een serie behandelingen ondergaat, is het afhankelijk van uw indicatie, aan te raden om na een periode van 4 tot 6 weken de volgende PicoGlow behandeling te ondergaan.

De behandeling is niet pijnlijk. De behandeling kan een beetje prikkelend, gecombineerd met warmte, aanvoelen, wat een aantal uren kan aanhouden. Na de behandeling is de huid ietwat rood, gepaard met een lichte zwelling, wat ongeveer 24u kan aanhouden. Ook kunnen er kleine rode puntjes zichtbaar zijn op de huid, welke meestal binnen 2 dagen genezen. Ter controle vragen we u om een foto 24u na de behandeling naar ons te mailen, zodat we de huidreactie kunnen evalueren.

Na een PicoGlow behandeling komt het vaak voor dat de huid tot een uur na de behandeling ietwat warm aan kan voelen. Tevens zijn roodheid en een lichte zwelling veelvoorkomende huidreacties en er kunnen enkele rode puntjes (petechiën) waarneembaar zijn. Deze huidreacties zijn gemiddeld na een dag al flink afgenomen en na twee dagen zijn de meeste gevallen volledig weg. Een dag na de behandeling is het mogelijk om weer make-up op de huid aan te brengen.

Na de behandeling wordt de huid gekoeld en wordt er SPF50 aangebracht op uw huid. Wij adviseren om na de behandeling minimaal 2 weken met SPF50 op de huid aan te brengen. De dag van de behandeling raden we het af om intensief te sporten of naar de sauna te gaan.

Ja. Huidtype 1 t/m 6 kan behandeld worden. Dit houdt in dat de meest donkere huid veilig behandeld kan worden met de PicoGlow behandeling. De intense warmte die bij oudere lasers vrijkomt tijdens een behandeling, kan schadelijk zijn en zelfs meer pigment opwekken. Tijdens de PicoGlow behandeling komt er weinig warmte vrij, waardoor er geen sprake is van deze vervelende bijwerking.

De werking van deze behandeling berust op de picoseconde technologie, van de PicoWay laser. De laser produceert geconcentreerde kleine lichtbundels, die worden opgenomen in de huid. Hier geven zij een prikkel aan de diepere huidlagen, waardoor huidprocessen weer een boost krijgen. Alle huidfuncties worden als het ware wakker geschud en presteren door deze input weer beter. Een aspect hiervan is dat de collageenproductie aanzienlijk verhoogt. Het collageennetwerk wordt groter en strakker, wat meer stevigheid en elasticiteit aan de huid geeft. Dit resulteert in een daadwerkelijk strakkere huid. Daarnaast heeft collageen nog een bijzondere werking op de huid. Onze collega’s zijn experts op de PicoWay laser, die ook wordt ingezet voor tattoo weglaseren en PMU verwijderen.

Nee. Tijdens de zwangerschap/borstvoedingsperiode kan deze behandeling niet uitgevoerd worden. Door de hormonale veranderingen kan de huidreactie erg onvoorspelbaar uitpakken. Dit kan in sommige gevallen zelfs verergering van de indicatie opleveren. Pigmentatie kan bijvoorbeeld donkerder kleuren.

Ja. Voor en na een PicoGlow behandeling is het aan te raden om de huid twee weken met rust te laten. Hiermee wordt bedoeld om in die periode geen agressieve of diepe huidbehandelingen te ondergaan. Voorbeelden hiervan zijn een diepe peeling, overige laserbehandelingen, microdermabrasie of coagulatie-behandelingen. Buiten deze periode is het wel toegestaan om alle overige behandelingen te ondergaan.

Indien u medicatie gebruikt, een auto-immuunziekte heeft of een andere aandoening op medisch gebied zal dit van tevoren worden besproken tijdens de intake. Sommige soorten medicatie kunnen namelijk een verhoogde gevoeligheid voor licht geven.