Undo is hét expertisecentrum voor tattoo verwijderen. Neem direct contact op:+31(0)85 004 3391

11.09.22 - PERS

Top 10 redenen voor tattoo verwijderen bij Undo

Er zijn veel redenen waarom cliënten een tattoo verwijderen bij Undo. Veel van onze cliënten hebben het idee dat ze de enige zijn die deze "fout" hebben gemaakt of spijt hebben van hun tattoo, echter zien we bij Undo dat de reden waarom cliënten een tattoo verwijderen vaak overeenkomen. In deze blogpost vertellen we jullie de top 10 redenen waarom cliënten kiezen voor tattoo verwijderen bij Undo.

1. Sluit niet aan bij de verwachting

Een veel voorkomende reden dat cliënten een tattoo verwijderen, is omdat deze simpelweg niet is gezet naar verwachting. Een miscommunicatie met de tattoo artiest of een andere verwachting kan er voor zorgen dat de tattoo anders uitvalt. In eerste instantie proberen mensen te wennen aan de tattoo, maar onze ervaring leert dat wanneer iemand direct na het zetten niet blij is met de tattoo, dat over het algemeen ook in de toekomst niet meer zal worden. Veel van onze cliënten geven dan ook als terugkoppeling dat ze beter meteen de tattoo, direct na het zetten (toen ze eigenlijk al wisten dat ze de tattoo niet mooi vonden), hadden moeten beginnen met het verwijderen van de tattoo. In de meeste gevallen kijken cliënten het nog een aantal jaar aan, maar kunnen hier dan uiteindelijk toch niet aan wennen.

2. Een kapotte relatie

Veel van onze cliënten zetten uit liefde voor hun (ex) partner een tattoo. Veelal schamen mensen zich hiervoor en wij maken dan ook meermaals mee dat iemand zichzelf dan stom of dom noemt. Bij Undo hebben we daar een andere kijk op. Dat er een tattoo is gezet voor een ex-partner, zien wij als een teken dat er in de liefde werd gelooft. Dat vinden wij alleen maar mooi, maar we kunnen ons ook voorstellen dat een tattoo in bijvoorbeeld de vorm van een naam van een ex-partner naar de toekomst toe misschien niet altijd zo handig is. Daarom helpen we je graag af van de tattoo van je ex-partner. De combinatie van onze picolaser, de PicoWay en de expertise van onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten, zorgt ervoor dat wij de tatoeage snel, veilig en mooi kunnen verwijderen. Na een aantal behandelingen valt er niks meer te zien van de ex-geliefde.

3. Een slechte beslissing op jonge leeftijd

De meeste tattoo’s die wij verwijderen zijn gezet voor de leeftijd van 25 jaar. Onze ervaring sluit aan wat ook uit wetenschappelijk onderzoek meermaals is gebleken, namelijk dat mensen eigenlijk pas na hun 26ste levensjaar cognitief volwassen zijn en in staat zijn een weloverwogen beslissingen te nemen. Veel van de tattoo’s die wij verwijderen leeftijdsgroep zijn gezet op school, op feestvakanties, op een avontuurlijke rondreis of in een moeilijke periode. Naarmate de tijd verstrijkt, bereiken veel van deze cliënten een ander punt in hun leven waarbij de tattoo niet meer past. Deze groep mensen gaan dan opzoek naar manieren om de tattoo te verwijderen, bijvoorbeeld bij Undo middels de PicoWay laser.

4. Een carrière

Een tattoo verwijderen vanwege een baan, komt vaak voor bij tattoo’s die zichtbaar zijn met kleding aan zoals in het gezicht, nek, onderarmen, handen of enkels. Helaas zijn er nog steeds bedrijven waarbij een tattoo niet als representatief wordt gezien en mensen nog steeds een vooroordeel hebben tattoo’s. Wij helpen jou graag met het verwijderen van je tattoo om die droombaan te kunnen realiseren. In veel gevallen horen wij van onze cliënten dat het al helpt bij een sollicitatiegesprek, als zij aangeven dat ze al gestart zijn met tattoo verwijderen.

 5. Ouderschap

Op het moment dat mensen kinderen krijgen en in een nieuwe levensfase beladen, vinden sommige mensen dat een tattoo niet meer past bij deze nieuwe fase. Ook vinden mensen dat een tattoo niet past bij het ouderschap of ze willen hun kinderen behoeden om ook een tattoo te laten zetten.

 6. Design van de tattoo veranderen

Net zoals mode, kan de trend van tattoo’s ook veranderen. Chinese tekens, tribals en dolfijntjes waren vroeger populaire tattoo’s. Tegenwoordig zijn de meeste mensen niet meer blij met een tribal op hun onderrug en laten deze tattoo verwijderen.

 7. Trouwen

Trouwen kan soms een reden zijn om een tattoo te verwijderen. In sommige gevallen past de tattoo niet bij de droomjurk (of pak) en is dit een reden om de tattoo te verwijderen.

 8. To make space

In veel gevallen halen we ook een tattoo weg om ruimte te maken voor een nieuwe tattoo. In sommige gevallen vervagen we alleen de tattoo zodat er een cover-up overheen kan. Soms halen we hem helemaal weg, zodat er een heel nieuw design gezet kan worden. 

9.De tattoo is niet mooi meer

Zelf zonder een laserbehandeling zal een tattoo vervagen. Hierdoor kan een tattoo die in het begin mooi, strak en helder was er in de loop der jaren verlopen, vaag en minder strak uit gaan zien. Dit is dan ook een veel voorkomende reden dat onze cliënten hun tattoo verwijderen bij Undo. 
  1. Op de verkeerde locatie

Soms is de tattoo zelf eigenlijk helemaal naar wens, maar zit deze net op de verkeerde plek. We zien dit vaak op de armen voorkomen. In sommige gevallen plaatsen de cliënten dan zelfs dezelfde tattoo op een andere locatie terug!

Bekijk onze eigen resultaten op onze before and after page!

Gerelateerde berichten